S.O.S. – webbtidning om skola och samhälle

Malmö högskola driftar en ny tidning som enligt egna ord är/ska:

Detta är en nättidning om skola, skolpolitik och lärarutbildning. Den heter S.O.S. för att den handlar om skola och samhälle, men också för att den är en signal om att det nu är hög tid att föra en fördjupad, kritisk och bred diskussion om vart skolan är på väg. Den diskussionen förs knappast i media i övrigt. Vi hoppas att många ska läsa S.O.S. och att många ska komma till tals i tidningen: lärare som är mitt uppe i vardagsarbetet i skolan, lärarutbildare i färd med att skapa en ny lärarutbildning, forskare som vill delta i en kritisk utbildningsdebatt, elever, föräldrar, politiker, alla med intresse för skolan och skolans utveckling. 

Initiativtagare är Ingrid Carlgren, professor i pedagogik, Solweig Eklund, tidigare v ordf. i Lärarförbundet, Olle Holmberg, tidigare chef för Lärarutbildningen  Malmö Högskola, Sven-Eric Liedman, professor idé- och lärdomshistoria samt Jan Thavenius, professor litteraturvetenskap.

Man bjuder in till alla att debattera och medverka:

Vi vill göra en tidning där texter av många olika slag samsas om utrymmet, där långa, korta, översiktliga, konkreta, polemiska, vänliga, akademiska, reflekterat praktiska, klassrumsnära, lärarnära, forskningsnära…. artiklar ska finnas intill varandra. Vi hoppas att lärare ute i skolan kommer att läsa tidningen, lärarutbildare naturligtvis och andra med intresse av en mer fördjupad, påallvar-diskussion om samhällets största kulturinstitution med avgörande betydelse för hur framtidens medborgare kommer att socialiseras. Mindre högtravande: Den ska också vara rolig, fräck, utmanande och svårplacerad.

Vad sägs om detta? Något för oss som inom grundskole- och gymnasiebibliotek? En ny arena att lyfta våra frågor och vinklingar när det gäller bibliotekens roll i lärande. Börja i alla fall med att följa den! Mer info på S.O.S –http://www.skolaochsamhalle.se/

// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser
Publicerat i politik. Etiketter: . Leave a Comment »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: