Kognition – upplev Aspergers, ADHD, dyslexi

I Kognitionssimulatorn  kan du uppleva det som händer i ett klassrum på ett sätt som liknar upplevelsen för personer med ADHD, Aspergers syndrom eller dyslexi. Kognitionsportalen är framtagen av Region Västra Götaland, baseras på Trollreda resurscenters databas om hjälpmedel och Hjälpmedelsinstitutet.

Stödjande miljö och kompletterande verktyg

Vi kan göra våra bibliotek betydligt mer tillgängliga och attraktiva för elever i behov av särskilt stöd. Tydligare skyltning, instruktioner, tips och regler skrivna så de är lätta att läsa, text understött av bilder och symboler, genom att skapa minst en lugnare oas med minimalistisk inredning och dämpad ljudmiljö, vara skolans central för utlån av intalade läromedel, skönlitteratur, mp3, ev daisyspelare, bärbar dator, digitalt fickminne, digital kalender…. listan kan göras lång. Läs mer om hjälpmedel på KognitionsportalenSkoldatatek.se,  Spsm.se – Specialpedagogiska skolmyndigheten.

2010 ska Sveriges offentliga verksamheter vara tillgängliga för alla

Enligt lag ska vi senast detta år vara tillgängliga för alla – är vi det? Har vi handlingplaner för hur vi ska bli det? Har din skola det? Vad kan vi göra utan att behöva begära ökade budgetresurser? Skriv vad som görs på din skola som kommentar – så kan vi skapa en tipsbank!
// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: