Goda biblioteksmöten – storytelling för ovetande

Läs våra första goda berättelser om goda möten på bibliotek inom skolans värld här på vår blogg!

Alla vet väl vad ett bibliotek är!?  Eller inte?

Skollagen ger oss tyvärr inga definitioner, även att det är bra att det står inskrivet att varje skola ska ha tillgång till bibliotek.

Hur ser det ut på skolans webbplats? Finns biblioteket med där? Inte alltid. Om det finns som rubrik på skolans webb – vad är innehållet? Öppettider och andra kontaktuppgifter, bra. Information om informationssökning, källkritik, presentation av databaser och andra resurser, jättebra!  Har man också någon form av ”interaktivitet”, formulär för frågor, förslag, m m – kanonbra!

Behoven är många

Efter ett nätverksmöte i våras 2010 med folk från grundskolor och gymnasier i Kalmar län kom den gamla vanliga frågan upp – hur ska vi få skolans olika beslutsfattare, politiker, lärare, allmänheten vikten av ett gott bibliotek i skolan?
Hur får vi dem att inse vilken positiv skillnad ett bibliotek är för att eleven ska uppfylla målen och att det är ett mervärde för skolutveckling?
Här sliter vi år efter år, äskar utökade resurser, pekar på brister och behov av förbättringar. Och?

Synliggörande av våra goda möten i biblioteket

Vi bestämde att börja med storytelling – berättelser om hur ett bibliotek och framförallt dess personal kan göra ovärdeligt stor skillnad för människor i olika situationer i livet. De är tänkta att användas om eller när du möter någon som behöver veta mer.

Bidra med din storytelling – dina berättelser

Vilka goda möten vill du dela med dig av? Skicka in dem via e-post till pia.malmberg-kronvall[at]rfkl.se. Det är helt okej att vara anonym i publiceringen här på bloggen (eller på Regionbibliotekets webb) – vi som står för blogg och webb måste förstås få veta din identitet.
// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: