Gult är mer tilldragande än gråblått? Rektorskonferens del 2

Rektorskonferensen i Borgholm förra veckan igen. Detta är en konferens som sedan 5 år tillbaka anordnas av och för skolledarna i Kalmar län . I år fick även representanter för Lärande-området inom Regionförbundet i Kalmar län delta, Regionbiblioteket, AV-Media, kompetensförsörjning genom handläggare för skola, högskola, yrkesvux och -högskola.

Vara vän med elever på Facebook räcker inte som IKT-kompetens
Oerhört intressant att få ta del av samma föreläsningar som skolledarna i länet. Det ger en tydlig och konkret bild av hur man ser på IKT-frågor. Det finns mycket att göra på området…. både att ge exempel på hur unga idag använder internet och sociala medier för att göra skolarbete och att föra en slags ideologisk/teoretisk diskussion kring  att formen, bilddagboken, Facebook, msn, kommer att växla och förändras. Och att det gäller att skilja på sin yrkesroll och sin privata sfär, enligt min mening, när man arbetar med barn och unga. När vi jobbar i skolan är vi också representanter för en myndighet (trots att vi inte alla sätter betyg).

Gråblå broschyr – rekommendationer till kvalitetskriterier
Optimistiskt beställde jag 250 gråblå broschyrer från Svensk Biblioteksförening – Rekommendationer till kvalitetskriterier för bibliotek inom grundskola och gymnasium. Jag har inte kontrollräknat, men de flesta finns kvar. Vi kommer att ha användning för dem längre fram (planerar en konferens den 21 juni 2011 med tema typ ”Inte utan min rektor”!). 

Gult
Hade också med mig ett 10-tal av den gula boken ”Skolbibliotek – en pedagogisk resurs i undervisningen” utgiven av BTJ för några år sedan. Den fanns det bara 3 ex kvar av när vi åkte hem. Så någonstans i Kalmar län finns det 7 skolledare intresserade av skolbiblioteksutveckling – hoppfullt!
// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

Ett svar to “Gult är mer tilldragande än gråblått? Rektorskonferens del 2”

  1. cebris8 Says:

    Tack för rapport mycket bra att få ta del av.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: