Filmtajm om nya läroplanen 29 oktober

Björklund presenterade den nya läroplanen och kursplanerna för några veckor sedan. Skollagen kom  den 22 juni 2010.  GY2011 kom förra året.

Det är stora reformer och förändringar för skolan både på grundskole- respektive gymnasienivå. Självklart kommer det även att påverka skolbiblioteken.

Skolverket har olika stödinsatser för att skolhuvudmän, rektorer och pedagoger ska få goda kunskaper och insikter när det gäller vad dessa styrdokument innebär för verksamheten.

Hur ska då biblioteksfolk få liknande information? Jo, vi kan gå till den information som finns på nätet, ställa frågor till kommunens skolledare och utvecklingsledare om vad de har fått för information och – så kan vi se på Skolverkets filmer! 29 oktober nästa vecka ges filmen om nya läroplanen – du kan redan nu se en trailer på Skolverkets webbplats.

Du kan även ladda ner publikationen ”Skola i förändring : om reformerna i den obligatoriska skolan” hos Skolverket. Där står under nyheter i skollagen
”Eleverna ska ha tillgång till elevhälsa, studie- och yrkesvägledning och skolbibliotek.”
Trevligt att Skolverket placerar skolbiblioteket i det sammanhanget, så hade det gärna fått vara i skollagen också, inte sant?
// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser
Publicerat i politik. Etiketter: , . Leave a Comment »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: