Att cykla med motorcykelgäng

Jag hade en sån märklig, eller snarare intressant, dröm inatt. Tänk er en skolgård. Eller planen framför en sån där kiosk som fanns förra seklet, på 1950-, 60- och 70-talen. Som ofta var samlingsplatsen om kvällar och helger på framförallt mindre orter.

Där står jag. Startklar och beredd med min cykel. En sån där oväxlad gammal damcykel med högt styre och kjolsskydd för bakhjulet.

Framför mig, med mullrande motorer, står sisådär dussinet motorcykelknuttar. Svarta skinnställ, solglasögon och … skinnkepsar?

Som på ett givet tecken kör de iväg i samlad tropp. Jag kastar mig upp på tramporna och cyklar efter för allt vad tygen håller. Varför det? Jo, för motorcykelgänget består av rektorer och jag måste prata skolbiblioteksvision med dom! Och innebörden av ”tillgång till skolbibliotek oavsett skolform”. Å jag cyklar, å cyklar och trampar och trampar. Och vaknar.

Jag brukar inte ägna mig åt drömtydning. Men det är väl kanske något åt det här hållet det känns ibland när man (jag till exempel) ska försöka vara jämsides med rektorer och andra beslutsfattare för att prata, planera, genomföra att det finns tillgång till skolbibliotek på alla skolor. Skolbibliotek som är väl utrustade, ändamålsenliga lokaler, tillräcklig med utbildad personal, inklusive utbildade bibliotekarier med pedagogisk förmåga och erfarenhet – allt väl intregrerat i den pedagogiska verksamheten som helhet.

Hur brukar du drömma?
// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: