Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!!

MobiliseringLogotype för Europeiska Socialfonden

”Regionförbundet i Kalmar län har beviljats 3 414 984 kr ur Europeiska sociala fonden. Projektet ska under mobiliseringen våren 2012 göra en kartläggning av de behov av kompetensutveckling för idag och framtiden som yrkesverksamma bibliotekarier inom grundskola och gymnasium har i Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötlands län. Rektorer, bibliotekarier, lärare, elever, myndigheter inom skola och handikapp involveras i denna kartläggning.”

Eftersom de styrande inte tänkt på skol- och gymnasiebibliotekarier när de planerat resurser till alla olika -lyft  inom skolans värld – så gjorde vi det när det var dags för en utlysning av projektmiljoner från Europeiska socialfonden! En 23 sidor lång ansökan med bakgrundsanalys, jämställdhets- och tillgänglighetsperspektiv, BUDGET med stora och små och framförallt med många delposter, strategisk påverkan och spridning, mål, aktivitetsplaner, riskanalys och hantering med mera skickades in den 31 augusti på kvällen.  Himla mycket jobb, men utan att tveka skulle jag göra om det igen.

Genomförande

”Resultatet genomförs i form av utbildning av målgruppen som ger nya och uppdaterade nyckelkompetenser genom traditionell utbildning och e-möten. Nätverk över kommun- och länsgränser och transnationellt ska byggas upp via e-möten från hösten 2012 till och med hösten 2013.

Förutom att stärka skolbiblioteksfolks egen kompetens kommer projektets indirekta målgrupper, elever och lärare, få ökad kompetens och stöd i verksamhet och lärande.

Visionen är att efter projektets slut kommer direkta och indirekta målgrupper ha fått ökade möjligheter att påverka samhället i positiv riktning genom livslångt lärande, ökad läsförståelse samt digital kompetens och delaktighet.

Processer och aktiviteter ska utvärderas löpande av extern utvärderare. Våren 2014 analyseras och sammanställs resultaten. Dessa presenteras vid en slutkonferens försommaren 2014.”

Glada Smileys på fingertoppar… och hur känns det?

Det var faktiskt lite svårt att ta in i fredags eftermiddag när vi precis fått första beskedet. Men bortåt halv 8-tiden började det landa. Idag måndag jobbar jag på med planering och information. Det känns alldeles fantastiskt : – )

Mer information om projektet finns på Regionbibliotek Kalmars projektwebb. // Pia Malmberg-Kronvall

6 svar to “Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!!”

 1. Christer bergqvist Says:

  Ja, det känns bra, Pia och det ligger helt rätt tidsmässigt. Kör så det ryker

 2. Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!! | Uppdrag : Skolbibliotek | Scoop.it Says:

  […] Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!! Mobilisering "Regionförbundet i Kalmar län har beviljats 3 414 984 kr ur Europeiska sociala fonden. Projektet ska under mobiliseringen våren 2012 göra en kartläggning av de behov av kompetens… Source: bibliskolorikalmarlan.wordpress.com […]

 3. Emma Karlsson Says:

  Grattis! Det var verkligen roligt att höra.

 4. Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!! | skolbiblioteket | Scoop.it Says:

  […] Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!! Mobilisering "Regionförbundet i Kalmar län har beviljats 3 414 984 kr ur Europeiska sociala fonden. Projektet ska under mobiliseringen våren 2012 göra en kartläggning av de behov av kompetens… Source: bibliskolorikalmarlan.wordpress.com […]

 5. Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!! | Skolebibliotek | Scoop.it Says:

  […] Äntligen! Ett Skolbibliotekarielyft i 5 län!!! Mobilisering"Regionförbundet i Kalmar län har beviljats 3 414 984 kr ur Europeiska sociala fonden. Projektet ska under mobiliseringen våren 2012 göra en kartläggning av de behov av kompetens… Source: bibliskolorikalmarlan.wordpress.com […]

 6. Astrid Deppert Says:

  Grattis! Helt otroligt, att ni orkade – EU-ansökningar är ett rent helvete. Nu väntas skärselden och sen skolbibliotekarieparadiset:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: