Om denna blogg

Regionförbundet i Kalmar länDenna blogg drivs av Regionbiblioteket i Kalmar län och web-masterfunktion har Pia Malmberg-Kronvall, bibliotekskonsulent med ansvar för utvecklingsfrågor kring bibliotek och lärandefrågor främst inom grundskola och gymnasium (samt barn, unga, webb, webb 2.0).

”2010 är biblioteksverksamhet en naturlig del i skolutveckling och elevernas och lärarnas arbetssätt”

Denna vision godkändes av Primärkommunala nämnden inom Regionförbundet 2005. Regionbiblioteket i Kalmar län har därmed ett särskilt uppdrag att arbeta med skola och bibliotek. Denna blogg kan därmed ses som en av flera strategier att uppfylla visionen.

Huvudsyftet med bloggen är att vara en kanal för omvärldsbevakning inom skolfrågor och lärande. Målgrupp är framförallt de som arbetar på skol- och gymnasiebibliotek samt andra verksamma eller intresserade inom Kalmar län.

Ett annat syfte är att testa en blogg som verktyg för kommunikation mellan Regionbiblioteket och dem som vi har i uppdrag att arbeta för och med.

Alla är välkomna att delta i kommunikationen med kommentarer. Kontaktpersoner på skol- och gymnasiebibliotek i Kalmar län inbjuds att delta som redaktörer. Vill du bidra till denna blogg genom att få redaktörsbehörigheter kontakta Pia Malmberg-Kronvall.

Eftersom Regionbiblioteket i Kalmar län är förlovade med Länsbibliotek Sydost är även du som arbetar på skol- och gymnasiebibliotek i Blekinge och Kronobergs län välkommen att delta med både inlägg och kommentarer.

Har upptäckt att bloggen kan se lite konstig i Firefox – kan bara beklaga.

Annonser
%d bloggare gillar detta: